Wat doe JIJ op je levensreis?

Werken aan jezelf en dit teruggeven aan de samenleving

Om iets voor anderen te betekenen moet je eerst aan jezelf werken. Een bewuster mens worden die zichzelf en zijn uitgangspunten goed kent. Wij noemen dat ‘Ken U zelve’. Alleen door te werken aan jezelf kun je iets teruggeven aan de samenleving

Vrijmetselarij is een eeuwenoud genootschap van mannen die werken met symbolen en ritualen. Het klinkt geheimzinnig, zeker als je de Dan Brown boeken ‘The Da Vinci Code‘ en ‘The Lost Symbol’ hebt gelezen.

De vrijmetselarij heeft een rijke geschiedenis en heeft zeer veel beroemde mannen inspiratie gegeven om iets voor de maatschappij te betekenen. In onze ritualen (voor het gemak: toneelstukjes met een prachtige eeuwenoude psychologische bouw symboliek) werken wij aan onze innerlijke reis.

Leren van elkaar

Tolerantie, broederschap en een innerlijke drang om ons zelf te ontwikkelen zijn trefwoorden.

Persoonlijke groei vraagt om inzicht, zelfreflectie en het vergelijken van jouw mening met die van anderen. Wij spiegelen en vergelijken elkaars meningen tijdens comparitie avonden. Een lezing naar aanleiding van een onderwerp wat een lid bezig houdt op dat moment en waar we na afloop over van gedachten wisselen. De onderwerpen die behandeld worden zijn zeer uiteenlopend, van persoonlijke ervaringen tot nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen, filosofie, wetenschap, symboliek, geschiedenis, etc.  Zo zoeken wij gezamenlijk en individueel naar de waarden die passen bij onze levensreis. Tolerantie, broederschap en een innerlijke drang om ons zelf te ontwikkelen zijn trefwoorden.

Geheim genootschap?

Nee, echt niet! Gewoon mannen met verschillende achtergronden die vol in het leven staan, breed geïnteresseerd zijn en in de loge een plaats vinden waar ze dit kunnen delen met anderen!

Interesse?

Lees de informatie op deze site en doe de Vrijmetselaarscheck om te zien of jouw profiel ook bij ons past.