Wie zijn wij?

Wij zijn een Vrijmetselaarsloge in Utrecht met de naam ‘De Stichtse Broederschap‘ en maken deel uit van ‘Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden’. Deze in Nederland grootste vrijmetselaarsorde behoort tot de zogenaamde reguliere vrijmetselarij. Loges onder het Grootoosten der Nederlanden werken ongemengd: d.w.z. alleen mannen kunnen er lid worden. De loge werd geïnstalleerd in 1956.

De leeftijd van de leden varieert sterk maar dit leeftijdsverschil valt volkomen weg in de omgang met elkaar. De ouderen voelen er zich jonger door en de jongeren wijzer. Ook in maatschappelijke positie, werkkring, culturele, religieuze en politieke achtergrond is er een grote variatie en die diversiteit omarmen wij juist.

Wat doen wij?

Wij komen bijeen in onze ‘werkplaats’ alwaar wij onze symbolieke arbeid verrichten. Naast deze ceremoniële avonden waar ieder ‘in forma’ gekleed is (rokkostuum, smoking of een donker kostuum met schootsvel en witte handschoenen) kennen we zogenaamde comparities. Dan komen wij bijeen in de kleding ‘van de dag’. In een comparitie houdt een van de leden een inleiding over een onderwerp dat hem bezig houdt. Dat heet een bouwstuk.

Wanneer komen wij samen?

Onze loge komt voor Open Loge of Comparitie bijeen op de eerste drie dinsdagen van de maand (om 20:00hr) in ons logegebouw aan de Maliebaan 70A te Utrecht. De resterende dinsdag van de maand is gereserveerd voor instructie.

Meer weten over ons en wat wij doen?

Kom naar een open avond en maak kennis.